Globlji pogled v MERKURJEVO retrogradnost

Natisni
Share

Merkur je planet, ki je najbližje Soncu in se od njega nikoli ne oddalji za več kot 28°. V astrologiji vlada sistemom komunikacije, razmišljanju, mentalni aktivnosti, odločanju, … pa tudi vsakdanjim stvarem med katere štejemo sredstva komunikacije, prevozna sredstva, izobraževanje, informativne medije…ter delom telesa kot so pljuča, dihalni organi, roke…

Merkur je vladar Dvojčkov in Device, v teh dveh znamenjih se njegovo delovanje najbolje izraža, saj je Dvojček znamenje njegovega doma, v znamenju Device pa se nahaja v visokem dostojanstvu (egzaltaciji). V Ribah je Merkur v svojem padu, v znamenju Strelca pa v izgonu in takrat so njegove osnovne značilnosti malce drugače obarvane.

Planet Merkur tako zajema vse kar se v nas dogaja in način kako to sporočam drugim ljudem okrog nas.

Sam planet Merkur je izjemno hiter, kot so tudi naše misli kajneJ, pa tudi malce neobičajen, nenazadnje vlada dvema znakoma zodiaka, ki predstavljata človeško bitje – Dvojček in Devica.

Zelo zanimiv je tudi astronomski vidik Merkurja:

  • Njegovo leto namreč traja 88 naših dni.
  • Po svoji orbiti potuje z hitrostjo 48 km/h.
  • Merkurjev dan traja 59 zemeljskih dni.
  • V svojem letu naredi obrat in pol.
  • Merkurjev vikend traja 4 leta.
  • Je suh in brez atmosfere.
  • Dnevna temperatura je + 430° C.
  • Nočna temperatura pa – 180° C.

Merkur sicer samo navidezno potuje retrogradno 3-4 x letno, kar vsakokrat traja okrog 3 tedne. Za lažje razumevanje njegove retrogradnosti si lahko predstavljamo sebe med vožnjo avtomobila. Zakaj in kdaj zapeljemo vzvratno? Ko smo opazili, da nismo na pravi poti. Tako nas tudi Univerzum resetira nekajkrat na leto, da nas usmeri na pravo pot, ne pa da nam povzroča težave in probleme.

Včasih je potrebno naše prehitro delovanje, naš prehiter tempo skozi življenje malce zaustaviti. Da sploh pogledamo kam potujemo, kako potujemo, s kom potujemo in zakaj smo ravno na tej poti. In potrebno je, da občasno naredimo revizijo, da upočasnimo tempo, da levo (logično) polovico možganske hemisfere umirimo in obudimo desno polovico (intuitivno plat). Za to pa je potrebno, da se najprej upočasnimo – ustavimo svoje vozilo saj šele takrat lahko zapeljemo vzvratno. Umirjeni postanemo tudi tišji in takrat lahko zaznamo »glas« intuicije.

V času, ko je Merkur v svojem navideznem retrogradnem gibanju, deluje podobno kot bi bil postavljen v znamenju Rib ali v astrološki 12. hiši. Deluje torej ravno nasprotno od običajnega. In zato se včasih počutimo zmedeno, nejasno, neodločno ali pa prehitro in površno razmišljamo, ker smo preveč pod vplivom čustev.

Univerzum vedno deluje v naše največje dobro, le prepoznati je potrebno njegovo sporočilo, ki ga pošilja preko vibracij planetarne energije in celotnega vesolja.

 

Ne obstaja dobro in slabo, to je samo način percepcije, ko nekaj primerjamo z drugim. V resnici pa samo je. In tudi Merkurjeva retrogradnost samo JE. Ko spoznamo in vemo kako deluje jo lahko izkoristimo za velik napredek in osebni razvoj. Raje retrogradnost sprejmimo, objemimo in se vprašajmo, čemu nam služi. Vsako vprašanje pa že vsebuje odgovor, kajne! Torej služi nečemu in je koristna. V času retrogradnosti imamo čudovito priložnost za intuitivnost, revizijo in spajanje logike in vizije, saj sta to le dva pola iste vsebine. Celovitost in višje stanje zavesti pa nastane, ko spojimo nasprotja, ko spojimo logiko z intuitivnostjo, predalčkanje s celovitim pogledom, fizično in psihično zdravje, delo in počitek….Ravnovesje med polaritetami pa predstavlja zdravje v vsakršnem smislu.

 

p.s. Merkur je na svoji retrogradni poti od 31.10. do 20.11. 2019

za vse, ki raje gledate in poslušate je na voljo video, na isto temo