Kaj nam prinaša retrogradni Mars 26.6.- 27.8.2018

Natisni
Share

Astrologija je veda z neprecenljivo vrednostjo.  Preko nje spoznavamo naravo, univerzum in beremo njegova sporočila. Znamenja, planeti, njihovo  gibanje, vse ima svoj namen in pomen.

Prihajamo v poletni čas, ko bomo nekaj več časa posvetili naši nezavedni energiji, instinktu, ki nas vodi skozi življenje. V astrološki simboliki je planet Mars tisti, ki skrbi za naše preživetje, vitalnost, nagon, obstoj…  Mars je moški planet bojevitosti, strasti, gibanja, ognja …

Brez Marsove energije se težko odločimo za kakršnokoli aktivnost. Njegova pozitivna narava nas spodbuja k delovanju v pravo smer, daje nam moč in pogum ter sposobnost, da se postavimo zase in zavzamemo za druga, ko čutimo da je potrebno. Z njegovo pomočjo tudi zlahka postavimo prave meje.

Vse v vesolju pa ima svojo polarno vrednost. In tako se Marsova negativna stran izraža skozi njegove negativne lastnosti, skozi nestrpnost, strah, konflikte, pritisk… Ko delujemo iz te negativne energije pa postanemo napadalni in nasilni... Takšen Mars, ki se brani z vsemi štirimi, pa je preveč nasilen in grob. Posledice njegovih dejanj niso prijetne za nobenega od vključenih. Vsaka akcija ima namreč svojo posledico in vse kar počnemo se nam kot bumerang povrne….Sanskrtska beseda KARMA namreč pomeni DELOVANJE - AKCIJA.

V času od 26.6. do 27.8. 2018 bo gibanje Marsa navidezno retrogradno. Iz 9° Vodnarja, kjer se Mars zdaj nahaja, se bo vrnil  na 28° Kozoroga, kar je stopinja njegove egzaltacije. In kaj nam sporoča letošnji retrogradni Mars?

V tem času bomo malce manj aktivni navzven in bolj navznoter. Namen in sporočilo univerzuma je, naj se naše delovanje in aktivnosti v tem času upočasnijo, da se lahko bolj poglobimo v razumevanje svojega načina delovanja. Da se zavedamo posledic svojih dejanj. Kakšne posledice puščamo za seboj. Kaj se okrog nas dogaja in kaj nam to sporoča o našem delovanju. Mars se bo do 12. 8. vračal skozi znamenje Vodnarja in bo 13.8. ponovno vstopil v znamenje Kozoroga. Do 12. avgusta bomo tako spoznavali in ozaveščali svojo nepredvidljivost, neučakanost, eksplozivnost, netolerantnost, po drugi strani pa se bomo srečali s svojo notranjo potrebo po delovanju v skupinah, s podobno mislečimi in mogoče več delovali za skupno dobro…a hkrati čutili potrebo po  osebni svobodi in izražanju resnice…. V tem obdobju lahko spoznamo kje in komu smo lahko s svojim delovanjem v podporo in kje je potrebno, da nekaj končno spremenimo. 13. 8. bo Mars ponovno vstopil v znamenje Kozoroga, kjer lahko najbolj kvalitetno izraža svojo energijo in deluje z vso svojo natančnostjo. S ponovnim retrogradnim gibanjem Marsa čez znamenje Kozoroga, bo naše delovanje spet bolj prizemljeno in stabilno. Več bomo imeli potrpljenja in se ne bomo zaletavali vsevprek. Mogoče se bo kdo v tem času ponovno srečal s svojo vztrajnost, ki jo že nekaj časa pogreša, da dokonča zastavljen cilj, svojo praktičnost in natančnost, ker jo je v preteklosti opustil ali pa zanemaril zaradi prehitrega tempa življenja in delovanja. Vsekakor nas retrogradni Mars globlje osredotoča nase, da spoznamo kje energijo trošimo, kako jo lahko bolje koristimo in kako z njo odgovorno ravnamo. Retrogradni Mars nam sporoča, da se v tem času upočasnimo, zaustavimo, začutimo, se obrnemo v preteklost, v našo retrospektivo preteklega delovanja. Tako bomo lahko začeli v jeseni bolj modro, z boljšimi odločitvami, ter s pravo mero delovanja v smeri svojih ciljev, vztrajno, strpno in stabilno.

Vse pa je odvisno kakšna je vaša astrološka karta, kje se v njej nahaja Mars, v kakšnem znaku, hiši in aspektih in kaj osebno vam prinaša njegov letošnji retrogradni hod.

Marjanca Vergan, ISAR C.A.P.

astrologinja & astroterapevtka