Kako preživeti retrogradno gibanje planetov

Natisni
Share

Smo v obdobju, ko kar 4. planeti potujejo navidezno nazaj RETROGRADNO - se vračajo do določene pozicije na nebu. Venera bo svojo retrogradno smer ( v direktno) spremenila že 15. aprila. Morda je do sobote še čas, da srečaš „bivšo“ ljubezen, da obudiš tiste lepe stare spomine ali si privoščiš kakšen dober film, morda koncert, ki te bo čisto očaral in dvignil tvojo vibracijo:))

Na retrogradni poti je tudi MERKUR. Obstaja možnost, da dogovor, za katerega misliš, da je ziher, bo tudi ziher drugačen. Nekdo se bo premislil ali pa bo že nekaj prišlo „vmes“.
Vzemi si čas, ko greš na pot, ker je veliko več možnosti, za zastoje, obvoze, radar ali pa te bo GSP zapeljal v čisto napačno smer. Pa ne ker bi to sam storil, verjetno zato, ker boš sam premalo natančno zapisal svojo končno destinacijo.

Dobro preberi  vse kar podpišeš - vsaj dvakrat, ker boš sicer gledal, a videl kar želiš videti ne pa tisto kar je potrebno. Tudi poslušaj bolj natančno, ker boš zlahka preslišal ali pa razumel „po svoje“.
Če si prehiter v sklepanju, se boš zlahka zmotil. Lahko te pa v tem času nepredvidoma obišče ali pokliče prijatelj, ki ga že dolgo nisi videl, kam odpotuješ ali pa te bo energija vlekla v kakšne nove izzive.

MERKUR bo retrograden vse do 3. maja. Od 4. stopinj Bika bo potoval nazaj vse do 24. stopinj Ovna. Do takrat imaš čas, da pregledaš še enkrat tisto, kar si načrtoval, pa še nisi udejanil, narediš revizijo svojih planov, dvakrat premisliš ali je nakup avtomobila, računalnika res potreben. Če je, preveri koliko boš plačal zanj. Hitrost in natančnost bosta pod vprašanjem, zato ne odreagiraj prehitro, vzemi si čas in bodi potrpežljiv preden narediš korak naprej.

Za kakšno preplačilo bo „zadolžen“ tudi JUPITER, ki zaznamuje svojo retrogradno pot čez znamenje Tehtnice. Kaj ti bo namenil ta veliki dobrotnik? Boš ponovno našel svojo ljubezen, svojo dušo dvojčico, užival v obiskovanju galerije, se boš večkrat znašel v javnosti na pomembnih dogodkih ali pa boš načrtovač potovanje v dvoje... Vsekakor pa ne gre v tem času pretiravati v nobeni smeri, v nobenem odnosu, niti v stroških.
V RAVNOVESJU lahko  najdeš največ smisla in ZADOVOLJSTVA, kar ne bo vedno lahko.

Vse do 25. avgusta pa bo retrograden tudi planet SATURN, ki se nahaja v znaku Strelca. Področje življenja, ki je v tvoji astrološki karti povezano na kakršen koli način z znakom strelca bo izpostavljeno večji kontroli, tam boš občutil večji pritisk, tudi več odgovornosti kot si jo morda pripravljen sprejet. Težo, ki te bo tiščala k tlom in dajala občutek, da si sam s tem bremenom. Tudi, ko se ti bo zdelo najtežje se ne upiraj. SPREJMI in popusti, ter se notanje umiri, to je najboljše kar lahko narediš. Kajti frustracije, dvomi in strahovi, ki se ti podijo po glavi, so le plod ega, iluzije in niso resnični. So tvoje NEZAVEDNE REFLEKSIJE na dogodke in okoliščine.

Sprosti se, izogni obsojanju in kritiki sebe in drugih, ter se poglobi z vsemi čutili v SEDANJI TRENUTEK. Opusti skrb za „jutri“, spusti spomine na „včeraj“. Iz prevelike mentalne aktivnosti se vrni in občuti kaj ti sporoča telo.
Naredi vse kar je v tvoji moči in nato prepusti „višji sili“ da uredi na svoj način, po zakonu narave, ki bo definitivno izbrala najboljše zate:))

Vse pa je odvisno kako so planeti postavljeni v tvoji astrološki karti, kako kroži tvoja energija, kam jo usmerjaš in kako z njo upravljaš.


Marjanca Vergan, ISAR C.A.P.
astrologinja & astroterapevtka