Kako se uskladiti z energijami, ki jih prinaša leto 2018

Natisni
Share

Energija je nenehno gibanje in spreminjanje iz ene oblike v drugo. Vsak začetek že v štartu vsebuje svoj konec. In ravno ta perpetuum mobile je tisti, ki nas ohranja žive, nam daje energijo in nas vzpodbuja k vedno novim in novim začetkom, k rasti, napredovanju in k osvajanju novih ciljev. Ko energija tako kroži in se pretaka poseduje veliko in konstruktivno  moč.

In kakšno energijo nam prinaša leto 2018?

Energija prihajajočega leta 2018 je povezana z številom dve in naravo planeta Venere. Venera je ženska, nežna, jin energija in vsako naše delovanje, ki bo usklajeno z njeno potrebo po ravnovesju, odnosih in harmoniji bo tudi za nas vzpodbudno. Saturn, ki bo dne 20. 12. 2017 prestopil v svoj znak Kozoroga kjer bo kraljeval okrog 2. let in pol bo lahko naši Veneri in njeni želji po harmoniji v veliko podporo  (saj se v njenem znaku Tehtnice počuti kot car). To leto nam bodo v pomoč stabilni Saturnovski principi kot so vztrajnost, disciplina in zdrava ambicija, simbolika Venere pa nam bo vse skupaj olajšala in dala tisti prijeten občutek, da nam bo kljub vsemu prijetno in bolj lahkotno, če bomo le sledili njunim energijam in jih seveda upoštevali. Saturnovemu prestopu se bo v letošnjem letu pridružil tudi  Uran, ki bo prav tako naredil veliko spremembo, kot le njemu pritiče. V novem letu 2018 bo Uran po približno 7. letih prestopil v nov znak. 15. maja se bo zgodi njegov prehod v znak Bika, kjer se ne počuti najbolj svobodno in bomo potrebovali malce več potrpljena in prizemljenosti za naše nove podvige in preobrate zato, da ne bodo le ti kaotični ampak prebujajoči in osvobajajoči kot se za Uranovsko energijo spodobi.

Merkurju, ki ga kot retrogradnega vsako leto doživljamo približno na vsake 4 mesece, se v letu 2018 pridruži tudi Mars. Konec junija pa vse do konca leta bo Mars retrograden, torej drugačen kot smo ga vajeni. Učil nas bo strpnosti in prave mere, saj nas bo neučakanost, strah in potreba po borbi ali obrambi za vsako ceno stala več kot si mislimo in pričakujemo. Novembra v svoj znak Strelca prestopi še tretji  mogočni planet to je Jupiter, ki nas bo ob koncu leta podprl s svojo globoko vero, upanjem in optimizmom.

Z dovolj Saturnovske vztrajnosti in lahkotnosti Venere, z našo hrabro Marsovsko aktivnostjo ter z upanjem in optimizmom Jupitra (proti koncu leta) bomo uspeli narediti vse pomembne premike in spremembe h katerim nas bo konkretno vzpodbujal Uran. V stabilnem delovanju iz svojega centra bomo kot mogočne ladje na še tako razburkanem morju varno pripluli do izbranega cilja.

 

Marjanca Vergan, ISAR C.A.P.

astrologinja & astroterapevtka