Kako stopiti iz začaranega kroga slabega počutja, nezadovoljstva...

Natisni
Share

S tem se ukvarjam že zelo dolgo časa, saj sta bila nezadovoljstvo in slabo počutje moja zvesta prijatelja, ki me nikakor nista hotela zapustiti. Ništa želela proč! Zakaj le? Zdaj vem. Zato ker sem ju hranila, dobivala sta vse kar sta potrebovala za svoj obstoj.  Negativna čustva potebujejo za svoj obstoj negativne informacije, negativen in samodestruktiven samogovor. To je njuna hrana in zakaj bi se ji odrekla?

Odrekla se jima je moja duša, moj notranji jaz. Ko sem ji končno prisluhnila in začutila njeno sporočilo: Ko se slabo počutiš, nisi na pravi poti! Spremeni svoje misli. Prenehaj se odzivati na tisto kar trenutno gledaš. Imej se brezpogojno rada. Brezpogojno!

Naš um si zlahka razloži pomen BREZPOGOJNOSTI, razumeti njegovo naravo, je enostavno. Zatakne se šele takrat, ko želimo brezpogojnost živeti, jo resnično uporabljati v našem vsakdanjiku. Če dobro premislim večina ljudi živi pogojevano, kar pomeni, da potrebujemo določen pogoj, da se dobro počutimo.

Dala bom primer službe:  Si brez službe, sicer jo iščeš, a se ti vztrajno izmika. Mine 5 mesecev, službe še vedno od nikoder.

Kaj se takrat dogaja v tebi?

Kako se počutiš?

Kakšne misli ti rojijo po glavi?

Kakšen je tvoj samogovor?

Verjetno odgovori na ta vprašanja niso vpodbujajoči in pozitivni. Slabo se počutiš, saj ti ni uspelo dobit službe, dvomiš vase in v svoje sposobnosti, ne vidiš pozitivne prihodnosti, morda se zaradi vsega skupaj celo jeziš nase, na državo, delodajalce...ostajaš brez upanja.

Tvoja vibracija postaja nizka in destruktivna. Ujel si se v avtomatizem odzivanja na določene okoliščine. To je žal slaba navada, ki te ne vodi tja kamor si v resnici želiš. Vemo da energija in  vibracija, privlačita sebi podobno. Delujemo pa ravno obratno. Ker smo tako naučeni. Ker je to naš avtomatski pilot, ki se mu brez premisleka prepuščamo. Mu verjamemo in zaupamo. V naši družbi je normalno, da če nimaš službe, nimaš pravice biti vesel, nimaš pravice biti srečen, ne spodobi se, da si dobre volje...kako le, če si brez službe! V resnici so to samo globoko vsajena destruktivna prepričanja, ki nas zadržujejo v stanju kjer se trenutno nahajamo in s katerim  hkrati nismo zadovoljni. Zato tudi ni rešitve in se začnemo vrteti v začaranem krogu. Nimaš naprimer službe, zato si ves razočaran, slabe volje, pod stresom, napet, in ker si napet, pod stresom, slabe volje in razočaran, ne moreš dobit primerne službe. Vrtiš se v začaranem krogu. Zakaj? Kje je vzrok?

Vzrok se nahaja v POGOJEVANJU, ki smo se ga priučili, podedovali, enostavno sprejeli za svojo resnico.

Ali si lahko brezpogojno vesel, srečen in zadovoljen? Tudi če še nimaš službe, partnerja, ki si ga želiš, denarja, karkoli? Lahko. A le pod pogojem, da pogoj popolnoma opustiš. Kontraindiktorno mar ne? Potrebno je opustiti vse POGOJE za svoje počutje. Le takrat si lahko srečen in zadovoljen. Le takrat se nahajaš v energiji, ki privlači podobno. V energiji, ki je pozitivna in ima ustvarjalno moč. Ko prenehaš s pogojevanjem nisi več odvisen od okolice, naklonjenosti drugih ljudi, ničesar. Takrat si svoboden. Si kreator svoje prihodnosti.

 

 »Sledite svojemu srcu s pogumom in ljubeznijo«.

Marjanca Vergan, ISAR C.A.P.

astrolginja & astroterapevtka