Kako v sebi prebudimo občutek sreče in ga tudi obdržimo?

Natisni
Share

Pozabili smo, da je sreča, naše najvišje dobro, naša popolnost, to po čemer najbolj hrepenimo, znotraj nas – v naši duši, v zavesti o enosti, ki zaobjema vse, kar obstaja. "

(Nikola Tesla)

 

Najgloblja potreba človeka je potreba po dihanju in prehranjevanju. Kisik in hrana sta nujna za naše golo preživetje.  Kakšno hrano – energijo pa potrebuje naša duša? Kaj je njen namen? Odgovor na to vprašanje me muči že precejšen del mojega bivanja na tem planetu. A je namen našega življenja le imeti družino, otroke, hoditi v službo, se izobraževati, uživati na letnih dopustih, v športu, karieri, ljubiti...? Lahko, a vseeno mi  tukaj nekaj manjka. Nekaj, kar je veliko več kot našteta »realnost«.

S kakšnim razlogom smo prišli na ta svet? Kaj je naša naloga? Za temi besedami slutim, da je veliko več in hkrati veliko manj.

 

In če koga vprašam: Kaj je tvoja največja želja, je velikokrat odgovor: Biti srečen! Biti zdrav, imeti veliko denarja, otroke, uspešno kariero...

Pa bom srečen, ko bom imel veliko denarja? Bom srečen, ko bom zdrav, ko bom imel svojo hišo? Verjetno ja, vsaj nekaj časa. A to je tako, kot takrat, ko kupimo nov avtomobil. Mesec ali dva smo presrečni in v oblakih, kmalu pa ta »Sreča« mine in smo tam kjer smo bili in zopet iščemo razlog, da  dušo napolnimo z občutkom sreče.

Ko tako razmišljam predstavlja sicer sreča in zadovoljstvo za vsakogar od  nas nekaj drugega. Globoko v sebi pa vemo, da gre za isto stvar, za prijeten zadovoljujoč občutek, za katerega bi si želeli, da je večen.

Mediji nas spretno vpeljujejo v svoje mreže in nam prodajajo srečo in zadovoljstvo. Mamijo nas v vsemogoče nakupe, kredite, v lepotne salone, v igre na srečo, ter obljubljajo občutek sreče in zadovoljstva. Namen potrošniške družbe je, da je človek nesrečen i nezadovoljeni, saj takrat naredi vse,  da bi si »kupil« ta nepopisen občutek sreče.

Ko kupujemo materialne dobrine, mislimo, da nas bodo osrečile. Ker mislimo, da ko bomo imeli avto, hišo, status, lepo in mlado telo, krasno obleko, da bomo srečni in zadovoljni. A te sreče ni od nikjer, če že pride, je to zgolj njen kratek obisk.   

 

Občutek sreče je že v nas. Je vedno bil in bo. Je neločljiv del naše biti, naše duše. Da se imamo radi, se sprejemamo, da smo do sebe ljubeznivi.Ta božanski občutek je potrebno zopet priklicati in obuditi. Začnimo pri sebi. Da bomo postali svetla lučka, ki bo svetila pot še drugim bitjem na tem planetu. Začetek je neverjetno enostaven. Bolj kot si mislite. Samo odločitev je potrebno sprejet. Za srečo se je potrebno odločiti. (dr. Aleksander Šinigoj: knjiga Odloči se za srečo).

Potem pa poiščite način, kako boste srečo obudili. Obstaja veliko poti in načinov. Pomembno je le, da se zavedate, da ni čarobne palčke in se boste morali nekoliko potruditi. Nekoliko?  Verjetno kar veliko. A ker vaja dela mojstra, vem, da vam bo uspelo.

Eden izmed načinov s katerim sem si sama pomagala in si še vedno, je AstroHealing. Izredno sem hvaležna svojemu profesorju Aleksandru Imširagiću, da mi je predstavil ta življenjski študij. Astroealing je namreč celovit sistem. Zajema astrologijo, energijsko psihologijo in vibracijske esence, in nam omogoča, da uravnovesimo svoje notranje energije in ustvarimo harmonijo na čustvenem, fizičnem, mentalnem in socialnem nivoju.

 

Vse kar se dogaja v našem življenju, se dogaja tudi v nas samih in s tem, ko si uravnovesimo naše  notranje energije, avtomatsko ustvarimo ravnotežje in dobrobit tudi na vseh področjih našega življenja.

V astrologoji je simbolična predstavnica zadovoljstva in privlačnosti Venera, Luna pa je med drugim arhetip za brezpogojno ljubezen, mir in srečo. Glede na njuno postavitvev v astrološki karti (znak,  hiša, aspekti, vladarstvo), je odvisno, koliko se počutimo zadovoljne in srečne. Največkrat to predstavlja za nas delo na 2. in 4. čakri. Ne gre zlahka in čez noč. A kaj pomeni par mesecev, eno leto ali več dela na sebi, v primerjavi s tem, kar lahko pridobimo: notranji mir in srečo, to po čemer najbolj hrepenimo. 

 

Ko se odločite za terapijo z AstroHealingom, je pomembno, da poleg energetskih vaj, cvetnih esenc in razlage, dobite tudi moje osebno vodenje skozi ves proces dela na sebi, od začetka do zaključka. Dobite mentorja, coacha, osebo, na katero se lahko obrnete po nasvet ali razumevanje. Kajti včasih potrebujemo pomoč nekoga drugega, da sami lažje najdemo svojo pot.

Kot je v svoji novi knjigi "Odločite se za srečo", napisal Dr. Aleksander Šinigoj, vam tudi sama želim. da sprejmete kakšno novo odločitev, ki vas bo pripeljala na pravo pot do trajne sreče.

 

Marjanca Vergan, ISAR C.A.P.

astrologinja in astroterapevtka