Naša šibka točka je naše najučinkovitejše orodje

Natisni
Share

Le kaj bi brez interneta in računalnika? Življenja brez njiju si ne morem več predstavljati. V trenutku najdeš vsako informacijo. Kje, kdo, zakaj, kako…? Splet nam ponuja veliko več možnosti, kot jih znamo izkoristiti. A s prejetimi informacijami je potrebno tudi nekaj narediti – jih uporabiti ali zavreči. Problem nastane, ko se nam včasih odpre preveč možnosti, izbira je namreč neomejena.

Že nekaj časa se mi dogaja, da vsakokrat, ko brskam po spletu, naletim na novo informacijo o kakšni novi delavnici ali metodi za izboljšanje počutja, globljem razumevanju sebe, svojih odnosov in vsega kar se nam v življenju dogaja. Vsaka na nek način pritegne moje zanimanje, ponudba je bogata in velikokrat tudi kvalitetna.

Verjamem, da obstaja veliko kvalitetnih orodij, delavnic in metod, ki so zelo učinkovite. Seveda, čepridobljeno znanje uporabljamo in redno prakticiramo. Pridejo obdobja, ko resnično potrebujemo pomoč nekoga, da lažje najdemo svojo pot.

 

Poznam kar nekaj ljudi, ki so v iskanju sebe obiskali veliko delavnic in seminarjev, spoznali številne tehnike za samopomoč in uspešno naredili velik korak v svojem osebnostnem razvoju. Obstaja pa kar nekaj takih, ki jih kljub številnim delavnicam in preizkušenim metodam še vedno hromijo problemi, ki jih niso uspeli razrešiti. Včasih se mi zdi, da je vse, kar jim uspe, le premlevanje svojih težav iz različnih zornih kotov, vsakokrat znova. Poraja se mi vprašanje: V čem je razlika? V čem se ti ljudje med seboj razlikujejo? Kaj je tisto, kar nekoga loči od rešitve.

 

Sama vidim razliko v sprejetju odgovornosti. Odgovornosti za spremembe, za svoje življenje. Nihče namreč ne more nečesar narediti namesto nas. Lahko nam pokaže pot, vajo, nam ponudi znanje, a le mi sami smo tisti, ki bomo dvignili utež, se odpravili na tek, si vzeli čas za meditacijo … Naše navade so »železna srajca« in starejši, kot smo, več jih imamo. Seveda, saj jih uporabljamo že dolgo časa in so nam postale domače, enostavne in jih sprejemamo kot neizogibni del sebe.

Do spremembe na katerem koli področju pride šele, ko se odločimo, da vzamemo vajeti življenja v svoje roke. Trdna odločitev, ki jo sprejmemo, nam daje moč in pogum, da začnemo spreminjati določene navade. Ko nekaj, kar počnemo že dolgo časa, na točno določen način, uspemo narediti drugače, pa naj bo to naš zajtrk, naše prevladujoče misli, strah, skrb za jutrišnji dan, skrb za fizično moč, neodločnost, pretirano čustveno odzivanje … Da novo navado osvojimo, pa je potrebno ponavljanje. Potrebujemo moč in voljo, da jo ponovimo vsak dan, vsaj 28 dni, nato še celo leto, da nova navada lahko zamenja staro. In takrat se zgodi sprememba. Mogoče je niti sami ne opazimo, pa nas nanjo opomnijo prijatelji ali sodelavci, ko pohvalijo naš izgled, opazijo nasmejanost in našo pozitivno energijo.

 

Verjetno ste že slišali za pregovor: Vaja dela mojstra, ko mojster dela vajo. Brez akcije in vaje ni spremembe. A stvari so veliko bolj enostavne, kot si mislimo. Potrebna je le odločitev, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje sami. Danes. Ne jutri.

S pomočjo študija astrologije in AstroHealinga sem se naučila spoznavati naše enegije na drugačen, bolj subtilen način. Vsak lahko začuti, kje je njegova šibka točka, s pomočjo samoopazovanja in s posvečanjem pozornosti svojim mislim. Ko uspe svojo šibko točko ozavestiti in premagati, lahko postane njegovo najučinkovitejše orodje.

Nekaj pomočnikov za spreminjanje podzavestnih vzorcev delovanja:

 

Če vam je astrologija všeč in vam je mentalni pristop reševanja izzivov blizu, vam lahko horoskop veliko razkrije o vaši podzavesti, prepričanjih in navadah, ki usmerjajo vaše življenje. Tistim, ki vam je dotik bližji in ste bolj kinestetične narave, bo verjetno všeč EFT-tehnika ali delo z meridijani. Kdor želi spremembo na vseh nivojih telesa (čustvenem, mentalnem in fizičnem) in želi opraviti z negativnimi prepričanji in čustvi, lahko izbere AstroHealing. Načinov je res veliko. Najbolj preprosto je, da prisluhnete svojemu občutku, izberete tistega, ki vam je blizu, in ga uporabljate, dokler ne dosežete rezultata. Vaši pozitivni občutki vas vedno vodijo v pravo smer.

Sprememba pa se bo zgodila takrat, ko boste svoje življenje vzeli v svoje roke. S trdno odločitvijo.

Marjanca Vergan, ISAR C.A.P.

astrologinja & astroterapetka