Navada je železna srajca. Če vam ni všeč, se odločite in jo spremenite.

Natisni
Share

Če začutite, da je v vašem življenju nekaj, kar vam ni všeč, nekaj česar bi se radi znebili, ugotovite kaj to je. Ne upirajte se temu, samo eno novo in pozitivno navado osvojite in jo vpeljite v svoj vsakdan.

Eno po eno, počasi. Naredite to z VESELJEM in UŽITKOM, da bo ta nova navada za vselej rada ostala z VAMI.

Iz svoje astrološke karte sem razbrala, da v mojem življenju obstaja možnost za dedne bolezni, na kar so me posvarili tudi zdravniki. O tega pa si res ne želim! A želeti je eno, nekaj za to narediti pa čisto druga stvar. Ker že po samem zakonu privlačnosti, ni borba proti nezaželemu tista, ki te pripelje do pozitivnega rezultata, sem izbrala drugo pot. Odločitev ZA.

 

In izbrala sem odločitev, da spremenim svoje NAVADE. Ne v smislu diete, ki je vedno samo začasna rešitev.  Želela sem nekaj trajnega. Izbrala sem spremembo v NAČINU prehranjevanja. Ja načinu, ker to je tista prava rešitev zame.

Osnova je bila analiza moje astrološke karte, ki je potrjevala odločilno  spremembo mojih  vsakodnevnih navad, predvsem prehrane. Začela sem postopoma in počasi. Po malih korakih.

Za začetek sem uvedla ENO samo spremembo. Kupila sem informirano steklenico za vodo in kristal kamene strele. To je moja flaška, iz katere pijem vsak dan. V njej je kristal, dodam ji še malce himalajske soli in limone in če je le možno, jo pustim čez dan na sončku in pijem osončeno vodo.

Odrekla sem se alkoholnim pijačam. Tistemu kozarčku rdečega vina ob kosilu, ki sem ga jemala za pozitiven dodatek. Upoštevala pa sem, da nikoli ne reci nikoli. In dopustila sem si res le izjemne trenutke, ko nazdravim.

 

Naslednja sprememba, ki je sledila je bilo meso. Vedno, ga je bilo bolj malo na krožniku, a odločitev je padla in namesto mesa se je na krožniku znašlo več stročnic in zelenjeve.

V poletnem času sem dodala smutije, ki so tako osvežilni, dobri, lepih barv in mi resnično prijajo. Pa še svojo kreativnost uporabim, ko se zmišljujem vedno nove variante.

Več zdravih navad, ko sem vpeljala v svoje življenje, manj sem čutila potrebe po nezdravi prehrani. Po čipsu, ki sem ga imela rada, piščancu iz pečice in drugim razvadam.

 

Po 3 letih ima veliko več imam energije, fizične moči, počutje je boljše in zmorem več, tako, da sama sebe presenečam. Zadnje presenečenje je bilo letošnje aprilsko kolesarjenje. Zaradi učenja in izpitnih rokov, nisem uspela kolesariti in se dovolj dobro pripraviti za turo, ki smo jo planirali v sredini aprila. To je bilo 4 dnevno kolesarjenje po otokih v Dalmaciji: po Braču, Hvaru in Šolti.

Ampak prišla sem na vse vrhove, dosegla najvišjo točko jadranskih otokov – Vidovo goro na 780m. In kar je najpomembnejše: nisem bila utrujena, izčrpana in končala turo brez bolečin v mišicah! Sama nad sabo presenečena, kolesarka ekipa pa tudi ni mogla verjeli, da nisem trenirala.

Torej sprememba v načinu prehranjevanja potrjeno DELUJE!heart

 

Imela sem pa izziv, ki ga nisem uspela rešiti. ČOKOLADA, sladoled, sladkarije, pecivo! Problem je bil v tem, da se niti zavedala nisem kdaj posežem po koščku čokolade, po sladkem. Začela sem se opazovati in bila pozorna kdaj se ta moja potreba pokaže.

Določeno nezadovoljstvo je sprožalo potrebo po sladkem. Kot, da mi nekaj manjka, težko točno povem kaj. In včeraj sem ugotovila. Med delom in učenjem, ko sem analizirala astrološke karte mi nekako ni šlo tako kot sem si želela. In takrat me je naenkrat kar odneslo v shrambo po čokolatin!

A tako, sladko bi rada jedla!  Ok, pa naredi si sladko! Ampak takšno, ki najmanj škoduje. In sem začela ustvarjati. Domačo presno čokolado. Kar naenkrat me je spreletel odličen občutek. Pa ne zaradi čokolade, ampak tiste kreativnosti, ki sem jo začutila, tistega ustvarjanja, kreiranja, navdiha! Očitno sem to potrebovala, ne pa sladko.

Samo 10 minut in moj izdelek je bil končan. Odličen, lepega videza (kar je meni zelo pomembno) brez belega sladkorja, ampak iz izbranih in kvalitenih sestavin. Tak drugačen, poseben, originalen, moj. Trije koščki čokolade in delo je nato steklo samo od sebe, jaz pa zeloooo zadovoljna.

 

Če začutite, da je v vašem življenju nekaj, kar vam ni všeč, nekaj česar bi se radi znebili, ugotovite kaj to je. Ne upirajte se temu, samo novo dobro navado osvojite in jo vpeljite v svoj vsakdan.

Eno po eno, počasi. Naredite to z VESELJEM in užitkom, da bo ta nova navada za vselej ostala z VAMI i vas bo navduševala in vam polepšala življenje.

Če kdo želi recept za to okusno in zdravo čokolado, naj mi piše.

 

Uživajte v novih dobrih navadah

Marjanca Vergan, ISAR C.A.P.