Nehajte se slepiti, hitrih rešitev preprosto ni! So pa v ...

Natisni
Share

Saturn planet omejitve in kontrole se že kakšno leto sprehaja po moji 6. hiši... kontrola zdravja mi ne uide, sem večkrat pomislila, nisem pa točno vedela na kakšen način se bo to manifestiralo.

Konec lanskega leta mi je Solarni povratek z ascendentom v Kozorogu in vladarjem Saturnom na vrhu 12.hiše napovedal pregled v bolnici ali v zdravstveni ustanovi (tudi v natalu ima Saturn aspekt z vladarjem 6.hiše). Aspekti so bili sicer ugodni, zato nisem pričakovala hujšega.

Zgodilo se je, da sem pred kratkim prejela povabilo na zdravniški pregled, na preventivno kontrolo (kako popolno deluje univerzum)...saj veste, ko si povabljen v referenčno ambulatnto  vsakih 5 let. Glede na vpletenost mojega Saturna je čisto logično, da sem jo z veseljem sprejela... Kar je potrebno narediti, seveda ni težko.
 

V zdravstvenem domu sem bila presenečena nad natančnostjo in vsebino pregleda. Opravila sem ga namreč prvič.Testi krvi, sladkorja, hemoglobina, holesterola, kisika v krvi, teže, EKG, test za funkcijo ledvic, teža, višina, indeksna masa, obseg trebuha, krvni pritisk, ni da ni, sledila so še vprašanja glede prehranjevanja, gibanja, načina življenja, spanja, stresa, družinske anamneze....in rezultat je bil PERFEKTEN. Medicinska sestra, ki je pregled izvajala je bila dobesedno navdušena nad mojim zdravjem in energijo. Kar ni mogla verjeti, da sem krvno sliko iz lanskega leta, še izboljšala, da vem kaj moje telo potrebuje za svoje zdravje in se tega povrhu še vztrajno držim. Brez tablet, dodatkov, nič umetnega, samo nov bolj zdrav način življenja, ki pa traja že vsaj 4 leta...

Samo v tej smeri nadaljujte! Čestitam!!

Včasih potrebujemo potrditev »od zunaj«, da smo na pravi poti, sploh za tisto, kar našim očem ni vidno in v resnici ne vemo točno kaj se dogaja v naših telesih. In zdravje naše 6. hiše (fiziologije) je zelo povezano in soodvisno z 12. hišo (psiha, imunski sistem...) Vse kar naredimo na področju 6. hiše se namreč odraža v 12. hiši in obratno.

Rešitev...

Z izkušnjami, ki sem jih v teh letih pridobila bi rada poudarila, da je najpomembnejši način, kako pridemo do boljšega zdravja vztrajnost in disciplina. A to sta področji, ki največjemu številu ljudem povzročata velike težave, vsaj glede uvajanja novih navad na področju zdravja in prehrane.

Zato ljudje tako neutrudno in hkrati naivno iščemo hitre rešitve, tabletke, praške ali pa nekoga, ki bo nekaj naredil namesto nas. Kar se seveda ne zgodi in tudi če ima učinek, ga ima le toliko časa dokler  uživamo tebletke, praške oz, prejemamo pomoč nekoga...

Zavedati se je potrebno, da za spremembo potrebujemo dobesedno premik v glavi. Ne zavajajmo se in ne tiščimo glave v pesek. Diete so samo začasne, učinkujejo dokler se jih držimo. Mi pa za dobro zdravje potrebujemo nekaj dolgoročnega, torej?

Nehajte se slepiti s hitrimi učinki in dragimi ponudbami, le počasi se daleč pride. Raje si poiščite zdravo hrano, ki vam bo zares všeč, ne samo 3 mesece ampak celo življenje. Izbire je ogromno, zagotovo jo boste našli.

Telovadba in gibanje sta nujna. Če boste začeli hoditi v fitnes je v redu, ampak takoj, ko boste prenehali, bo tudi telo prišlo nazaj v predhodno formo. Poiščite vadbo, ki vam bo ustrezala, da jo boste lahko izvajali vsak dan in vam bo v zadovoljstvo, ter bo še dolgo živela z vami.


Rešitev je, ko postane  nov "NAČIN" življenja in prehranjevanja, del vašega vsakdana.

Ko sprejmete odgovornost za svoje zdravje, se začne dogajati.... ZDRAVJE.

Sama sem vesela da sem dobila potrditev, da sem NA PRAVI poti, potrditev, da se VZTRAJNOST in delo na sebi izplača, da največ ZASE lahko narediš izključno SAM.

Z vztrajnostjo, disciplino in veliko mero dobre volje.

Marjanca Vergan, ISAR C.A.P.

astrologinja & astroterapevtka