Pot do notranjega ravnovesja

Natisni
Share

Uporaba vibracijskih esenc omogoča, da vzpostavimo ravnovesje v energetskih centrih - čakrah. To predstavlja proces v katerem ozavestimo vzorce našega delovanja, mišljenja in reagiranja. Je delo, ki potrebuje našo navzočnost in zavedanje. Šele ko se določenih vzorcev delovanja zavedamo, imamo možnost, da jih spremenimo. In prav esence so tiste, ki nas vračajo k sebi, k samospoznanju.

Vrnejo nam moč in pogum, da spremenimo negativna čustva in neželjene vzorce delovanja, ki nas ovirajo in nam jemljejo energijo. Uporaba esenc nam omogoča, da se znebimo izvorov stresa in začnemo živeti v skladu s svojo pravo naravo.

Kaj sploh so esence in kako delujejo?

Esence vsebujejo kodo - zapis in vibracijo izbrane cvetlice, kristala, prostora ali planeta in predstavljajo čisto energijo narave. V eni sami kapljici je zbrana vsa potrebna energija in informacije, ki jih potrebujemo, da se začne proces spremembe v nas samih.

Cvetne esence, esence dragih kamnov, prostorske in živalske esence, ne vsebujejo nobenih fizičnih substanc, ampak so čista energija in vibracija narave. Zato jih tudi imenujemo vibracijske esence.

To so naravni izvlečki cvetov, dragega kamenja, mineralov, energije neokrnjene narave in planetarnih esenc, ki jih pomešane v vodi uživamo v obliki kapljic. Tako nam narava preko vode prenaša svojo energijo, sporočila in vibracije, ki jih v določenem času pač najbolj potrebujemo.

Cvetne esence in esence dragih kamnov predstavljajo delovanje na yin nivoju, živalske in prostorske delujejo na yang nivoju. Kajti naše telo ni samo fizična oblika materije, zato je pomembno, da energija na vseh nivojih kroži, da je čista in pretočna. Rezultat pa je zdravje telesa in duha.

V Astrohealingu uporabljamo poleg cvetnih esenc tudi prostorske, živalske ter esence dragih kamnov. Osnova za naše delo pa so planetarne esence, ki ustrezajo desetim planetom v sončnem sistemu, desetim čakram.

Osnovne planetarne esence

Vsaka čakra ima odgovarjajoči planet in vsak planet osnovno planetarno esenco. Planetarne esence nas povezujejo s svetom cvetlic. Predstavljajo osnovo za delo in balansiranje naše ženske - yin narave. Vsaka od 10 planetarnih esenc, esenca Marsa, Venere, Sonca, Lune, Merkurja, Jupitra, Saturna, Urana, Neptuna in Plutona, vsebuje posebno kombinacijo Bachovih in puščavskih esenc z dodatkom zlate vode in invokacijo za določen planet.


Planetarne esence

Delo s planetarnimi esencami predstavlja sprejemanje in uravnovešanje nezavednih lastnosti, ki smo jih podedovali od naših prednikov. S svojo čisto vibracijo pomagajo, da razvijemo sposobnost, da sprejmemo sebe, mesto kjer se nahajamo in transformiramo svoje lastnosti v pravilno delovanje, kakršno je postavljeno v naši rojstni karti – v horoskopu.

Planetarne esence, ki jih uporabljamo v Astrohealingu, izdeluje dr. Lea Imširagić z inštituta Johannesa Keplerja v Beogradu. Lea Imširagić je doktorica magnetobiologije, avtorica metode Astrohealinga in številnih knjig o astrologiji. Je tudi Bachova terapevtka, akupunkturistka, astrologinja, uspešna mednarodna predavateljica in avtorica  številnih strokovnih knjig.

Proces dela z esencami:

 • 1. faza je proces čiščenja, osvobajanja in odpiranja določenega energetskega centra.
 • 2. faza je povezana z uravnovešanjem in končno pravilnim delovanjem energetskega centra, na katerem delamo.
 • V 3. fazi postane ravnotežje stabilno stanje, kar osebi omogoča, da odkrije svoje nove potenciale in tako doseže pozitivne življenjske spremembe.

Ves proces dela je individualen in čas, ki ga nekdo potrebuje za dosego določenega željenega stanja, je zelo različen.

Prostorske Esence iz neokrnjene narave Aljaske.
Prostorske Esence iz neokrnjene narave Aljaske.

Cvetne esence

Področje in uporabo cvetnih esenc je raziskoval angleški zdravnik Edward Bach (1886–1935) in razvil poznano Bachovo cvetno terapijo. Ugotovil je, da se največja energija in moč rastline nahaja prav v samem cvetu.

Originalne Bachove cvetne esence
Originalne Bachove cvetne esence

Cvetne esence so izdelane iz avtohtonih rastlin, ki rastejo na področju energetskih centrov sveta. Na primer, esenca iz rastline, ki raste na področju tretjega energetskega centra Zemlje, v Avstraliji nam daje moč, toploto, vitalnost in energijo tega področja. Rastline iz tega dela sveta so bogate, polne življenja in moči, zato vsebujejo pomembno informacijo za izboljšanje našega zdravja.

Za kvaliteto esenc je pomembno, da je tudi sam proces izdelave cvetnih esenc izveden v energetskih predelih sveta, kjer so njihova avtohtona najdišča.

Cvetne Esence iz Avstralije: Australian Bush Flower Essences
Cvetne Esence iz Avstralije: Australian Bush Flower Essences

Energetski centri ZEMLJE

Ljudje smo neločljivo povezani z naravo in končno tudi s planetom, na katerem živimo. Planet Zemlja kot celovito bitje ima, tako kot naše telo, svoje energetske centre:

 • Prvi energetski center - energija Marsa - gorovje Stone (Južna Afrika)
 • Drugi energetski center- energija Venere - jezero Titikaka (Peru, Bolivija)
 • Tretji energetski center - energija Sonca – Urulu (Avstralija)
 • Četrti energetski center - energija Lune - otok Moorea (Pacifik)
 • Peti energetski center - energija Merkurja - Shasta (Kalifornija)
 • Šesti energetski center - energija Jupitra - Glastonbury (Anglija)
 • Sedmi energetski center – energija Saturna – gorovje Kalaš (Tibet)

Kako ugotovimo, kje prihaja do zastoja naše energije in kako jo sprostimo?

Ko se kdaj počutimo negotovi občutimo strah ali agresijo, ko nam predstavlja zagotavljanje finančne in materialne varnosti problem, ko nismo samostojni in stabilni ..., nam ti občutki in stanja kažejo na neuravnovešeno delovanje 1. energetskega centra – Marsove čakre.

Zastoj energije ali blokado vedno prepoznamo kot problem, kot težavno okoliščino, napete odnose ali neprijetno čustvo. V horoskopu so npr. določene težave predstavljene s težkimi aspekti in planetarnimi pozicijami. Zato sta analiza horoskopa in prognostika eden od temeljnih in nepogrešljivih pokazateljev stanja energetskih centrov (tudi čakra horoskop).

Položaj in aspekti Sonca, znak Leva in postavitev 5. hiše v horoskopu nam pokažejo, kje in kaj je vzrok za občutek nesamozavesti, negotovosti, nizkega zaupanja vase, pomanjkanja volje ali pa prevelikega ega - egocentričnosti. To so pokazatelji neusklajenega delovanja 3. energetskega centra – Sončne čakre.

Analiza horoskopa in prognoza sta torej objektivna pokazatelja in pokažeta na vzrok problema ter hkrati točko začetka dela z Astrohealingom, energetskimi vajami in esencami.


         Priprava individualne mešanice esenc

Prednosti esenc

 • so naravnega izvora
 • ne vsebujejo kemičnih prvin
 • nimajo nobenih stranskih učinkov
 • možno jih je kombinirati z vsemi drugimi metodami zdravljenja
 • ker so 100-odstotno naravne, so primerne tudi za otroke
 • pozitivne učinke imajo tudi na naše hišne ljubljenčke

Uporaba esenc nam omogoča, da končno začnemo živeti v skladu s svojo pravo naravo.

Se želite spoprijeti in prepoznati svoje negativne vzorce razmišljanja, čustvovanja in delovanja ter jih uravnovesti tako, da vas bodo začeli podpirati v vaših odnosih, v službi, zdravju, ustvarjalnosti, komunikaciji in izražanju, ljubezni...?

Naročilo za posvet oddajte tako, da izpolnite kontaktni obrazec in ga odpošljite. V čimkrajšem času se bomo dogovorili za dan, uro in način Astrohealing posveta (preko telefonskega pogovora, osebnega posveta ali skypa)