Pozitivna vibracija cvetnih esenc na naše zdravje

Natisni
Share

Dr. Bach o cvetnih esencah:

»Bachovi cvetovi so rastline višjega reda in vsaka izmed njih uteleša določen duševni koncept oziroma vibrira na določeni frekvenci. Vsak od teh duševnih rastlinskih konceptov se ujema z določenim duševnim konceptom pri človeku oziroma z neko energijsko frekvenco v človekovem energijskem polju. Ker cvetna esenca vibrira z enako harmonično energijsko frekvenco, kot naj bi jo imel določeni človeški duševni princip, če ne bi bil disharmonično izkrivljen ali zavrt, lahko stopi z njim v stik in ga ponovno uskladi z lastno harmonično vibracijo. Torej Bachova cvetna esenca ponovno vzpostavi blokiran stik med dušo in osebnostjo. Duša spet lahko doseže, da jo osebnost posluša.«

V AstroHealingu  kot tehniki in metodi alternativnega »zdravljenja« uporabljamo poleg omenjenih cvetnih Bachovih esenc še druge vibracijske esence, kot so živalske, mineralne ter prostorske.

Cilj AstroHealinga je namreč  vzpostavitev ponovnega ravnotežja  naših energetskih centrov – čaker in posledično ravnovesja v našem vsakodnevnem delovanju.

 

Esence imajo moč in energijo, da »zdravijo« osebo in ne »bolezni«. Pomagajo nam, da ozavestimo, kaj počnemo, mislimo, kako reagiramo in kaj nezavedno ponavljamo. Esence so nam skupaj z vodenjem in svetovanjem astroterapevta v pomoč, ko se počutimo čustveno na tleh, ko ne zmoremo več tekoče reševati vsakodnevnih problemov, ko se čutimo ujete v stresnih odnosih, službi, ko nas preplavljajo negativne misli in vse, kar  se nam dogaja, doživljamo kot težavo. Šele ko sprejmemo težave kot del sebe, jih lahko spremenimo. Spremenimo seveda lahko vedno le sebe, svoje odzive, način razmišljanja in vse, kar je v zvezi z našim delovanjem.

Ko se odločimo za AstroHealing in uporabo esenc, se nam spremembe dogajajo na treh ravneh:

1.       faza je proces čiščenja, ki se kaže kot osvobajanje in odpiranje določenega energijskega centra (čakre).

2.       faza je povezana z ravnovesjem in s pravilnim funkcioniranjem energijskega centra.

3.       faza predstavlja stabilno delovanje čakre in s tem omogoča, da odkrijemo v sebi  nove potenciale.

 

(Čas, ki je za to potreben, je odvisen od vrste »terapije«, za katero se stranka odloči, ter od njene aktivnosti in pripravljenosti na sodelovanje.)

Esence  predstavljajo vibracijo, ki najbolj neposredno deluje na naše eterično telo,  v katerem so zapisane vse kode, občutki in ogromno spominov na davne dogodke in spominov, ki so še živi in usmerjajo tok našega življenja. Eterično telo predstavlja v bistvu molekularni nivo obstoja, zapisan v obliki molekul DNK. To so spomini, ki jih nosimo v sebi in se prenašajo z genetiko. V njih je zapisana naša usoda.

Rastline, iz katerih so izdelane cvetne esence, so avtohtoni prebivalci našega planeta in imajo neverjetno inteligenco (vsako seme vsebuje vse informacije). Koreninski del rastlin se nahaja pod zemljo, zgornji del rastline (steblo in cvet) pa iznad površine in tako predstavljata  povezavo dveh svetov (neba in zemlje).  Zato nam uporaba cvetnih esenc omogoča direktno povezavo našega fizičnega in eteričnega telesa.

Poleg cvetnih esenc, ki harmonizirajo naše žensko receptivno delovanje, je v AstroHealingu izjemnega pomena tudi uporaba živalskih in prostorskih esenc. To so esence, ki ne vsebujejo nikakršne fizične substance, ampak samo energijo določene živali oz. prostora (naravnega fenomena). Te esence  izdelujejo skupine šamanov v neokrnjeni naravi na Aljaski. Vibracija teh esenc vpliva na našo energijo, na konkretno delovanje, na akcijo, torej na moško naravo ustvarjanja, saj njihova uporaba vzpostavi ravnotežje na Yang nivoju naših čaker.

V AstroHealingu poleg cvetnih in živalskih uporabljamo tudi esence mineralov (dragih kamnov).  Njihova uporaba je namenjena stabilizaciji doseženega pozitivnega stanja. Ko določeno čustvo ali težavo  prečistimo in v energetskih centrih dosežemo stanje pretočnosti, nam mineralne esence s svojo kristalno strukturo omogočajo trajno spremembo, saj učvrstijo predhodno doseženo stanje.

Glavni nosilec energijskih karakteristik vseh esenc pa je naravni medij – VODA. Že japonski znanstvenik dr. Masaru Emoto je s svojimi več kot 20-letnimi poizkusi dokazal, da ima voda spomin in je prenosnik informacij. Najbolj kakovostna je seveda čista izvirska voda in za svoje cvetne preparate uporabljam naravno izvirsko vodo izpod Nanosa.

Ko se odločite, da z metodo AstroHealinga nekaj  v sebi spremenite ali izboljšate nivo energije,  čustev, zavedanja, dobite vso pomoč in podporo. Dobite osebno vodenje in svetovanje  astroterapevta; ta vas  vodi skozi celoten  proces  ozaveščanja in vam omogoča, da stopite v stik s sabo in začnete prepoznavati vzorce delovanja, ki vam onemogočajo notranji mir in stik s sabo. Šele ko prepoznamo in se zavemo vzorcev svojega delovanja, ki nam ne koristijo, lahko spremenimo svoj način razmišljanja, reagiranja, prepričanja in vse, kar nas omejuje, ter začnemo živeti v harmoniji s svojo pravo božansko naravo.

 

Majanca Vergan, ISAR C.A.P.

astrologinja & astroterapevtka