Retrogradni MERKUR od 23.marca do 15.aprila 2018

Natisni
Share

Počasi vstopamo v obdobje retrogradnega Merkurja. Svojo navidezno pot nazaj bo začel na 16.st. Ovna dva dni po vstopu Sonca v znamenje, ki oznanja čas pomladi in prebujanja. Kakšen bo naš začetek, kako vstopamo v  letošnjo pomlad? Tokrat nam Merkurjeva retrogradna energija sporoča, da se je potrebno malce zaustaviti, kot bi še ne bili dovolj pripravljeni na nov začetek in polet proti novim ciljem. Da ostanemo v koraku z energijami univerzuma in zakoni narave nam bo lažje, če jih bomo upoštevali in svojo pozornost v tem času usmerili v retrospektiven pregled.  Merkur v Ovnu bi se namreč zlahka prehitro odločil in spregledal bistvo. Očitno je potrebno, da preverimo svoje odločitve. Koliko so usklajene z našimi resničnimi potrebami in željami naše duše.

Merkur se obrača na svojo retrogradno pot v harmoničnih aspektih z Mesečevimi vozli, kar poudarja  predvsem razumevanje v medsebojnih odnosih. Mogoče je potrebno počistiti tudi med njimi. Niso vsi odnosi mišljeni, da bi v trajali večno. In ravno zdaj je čas, da se poglobimo in pregledamo kateri so tisti, ki nas spodbujajo in podpirajo k rasti in razvoju in kateri ne. Merkur se nahaja v konjunkciji z Venero v Ovnu, v znaku, ki ji ne nudi najboljše podpore in v harmoničnem aspektu z Luno. Če se posvetimo intimnim in partnerskim odnosih bi lahko kar najbolje izkoristili čas  Merkurjeve retrogradnosti. Merkur vlada tudi področju uma, našim mislim, besedam, komunikaciji, razmišljanju… Univerzum ve kdaj  naš um potrebuje počitek, kdaj je potrebno, da se vrnemo nazaj k sebi, da ponovno razmislimo ali mogoče uvidimo svoje »napake«, prepoznamo svoje strahove, negativna prepričanja in dvome… in ta čas je idealen za prepoznavanje naših notranjih vzgibov.

Prepustite se kakšen dan tudi brezskrbnemu sprehodu v prebujajoči naravi, mogoče se vrnete k meditaciji, raziskujete svoja prepričanja, izkoristite čas za  medsebojne odnose ali pa preberite kakšno knjigo, ki si jo že dolgo želite. Za pomembne odločitve in nakupe pa, če je le možno počakajte vsaj do 15. aprila, za najpomembnejše življenjske cilje pa do 3. maja, ko bo Merkur na isti stopinji kot je bil 23. aprila (izhod iz sence).

 

Marjanca Vergan, ISAR C.A.P.

astrologinja & astroterapevtka